sukkerafhængighed

sukkerafhængighed

Hypnose kan fjerne din sukkerafhængighed.

Kan du forestille dig et liv uden sukker?

Sukker og sukkerafhængighed er blevet et stort problem for mange danskere og jeg har over de sidste mange år set flere og flere klienter, der har brug for hjælp til vægttab. Som en del af vægttabet ønsker de fleste først og fremmest at få kontrol over deres sukkertrang.

 

 

 

Et liv uden sukker eller med sukker i kontrollerede mængder, har så mange fordele. Den største af fordelene er, at du helt hurtigt begynder at tabe dig. Der er mange andre fordele ved at komme ud af sukker afhængigheden og de mærkes allerede efter få dage. Når du har kontrol over sukkeret vil du oplever at du har:

 • Mere energi.
 • Færre humørsvingninger.
 • Du sover bedre.
 • Slipper for den depressive følelse, der kan være der om morgenen efter en aften med meget sukker.
 • Du går ned i vægt hurtigere, fordi kroppen har lettere ved at forbrænde fedt.
 • Du har det bedre med dig selv.
 • Risikoen for at få diabetes 2, bliver mindsket.
 • Du har det generelt bedre fordi, du føler mere kontrol i dit liv.
 • Det er er godt for dine tænder. Færre besøg til tandlægen.
 • Hvis du har børn, vil du være et forbillede for dem.
 • Mange sukkerafhængige har ofte hovedpine, det slipper du for.

 

Ved du om du er afhængig af sukker?

Nogle eksperter mener, at hvis du indtager 50 gram sukker eller mere dagligt, er du blevet afhængig af sukker. De fleste jeg hjælper med at komme ud af deres sukkerafhængighed spiser og drikker typisk fra 100 gram til 1 kilo sukker dagligt. At blive klar over hvor meget sukker du spiser eller drikker hver dag, er det første skridt til at blive klar over om du er afhængig af sukker.

Det er ikke kun mængden af sukker, der viser om du er sukkerafhængig, det er også hvordan du har det fysisk og mentalt i din hverdag. Sukker er som narkotiske stoffer, det er noget du bliver afhængig af. Når jeg hjælper klienter med at komme igennem deres sukkerafhængighed ser jeg typisk fire forskellige typer af afhængighed af sukkeret.

sukkerafhængighed-2Hvad typer af sukkerafhængig er du? – De 4 typer af sukkerafhængighed.

I et behandlingsforløb med hypnose og hypnoterapi mod sukkerafhængighed, finder vi altid først ud af, hvilken type af sukkerafhængighed, der er tale om. Det handler ikke kun om sukkeret, men også hvad det bruges til fysisk og mentalt. Det giver en langt større sikkerhed for at du får det bedste resultat. Hvad type af sukker afhængig er du?

1. Energi Kicket.

Mange bliver udmattede af det tempo som hverdagen har og har konstateret at sukker giver dem et hurtigt energi boost. Det hurtige energi boost har dog en bagside. Et par timer efter du har fået dit sukker kick føler du dig endnu mere træt og mindre i overskud og du føler at du igen skal have sukker for at holde dig kørende. Mange af mine klienter, der bruger sukkeret som et energi kick føler sig trætte det meste af dagen. De starter typisk deres dag med kaffe med sukker. Midt på dagen føler de sig meget trætte og skal igen have mere sukker. I stedet for sund kost drikker de masser af kaffe med sukker. Det er også blevet populært at drikke nogle af de forskellige energi sodavand, der er kommet på markedet de sidste 10 års tid. Sodavand i store mængder, gerne op til to liter om dagen er ikke unormalt for dem der søger et hurtigt energi kick.
Det er ikke ualmindeligt at denne type af sukkerafhængighed fører til et par ekstra kilo kropsvægt årligt.

2. Blodsukker rutchebanen.

I dag er det ikke ualmindeligt at have en eller anden form for stress. Der er nogle der faktisk nyder at have stress i hverdagen. Når du er stresset udskiller dine binyrer hormonerne kortisol og adrenalin. Hvis du i en lang periode har været stresset, kan din krop ikke længere producerer stress hormonerne og du har sikkert fundet ud af at sukker er en metode til at pumpe din hormonproduktion op. Effekten er meget kortvarig og du vil hurtigt opleve et fald i dit blodsukker. Når blodsukkeret falder kan det føles som om din hjerne er ved at blive kvalt. Det kan ofte også mærkes kropsligt i form af kvalme og svimmelhed. Får du ikke noget at spise med det samme og det skal helst være noget sødt eller Junk Food, så kan du blive så irritabel at du har lyst til at slå nogen ihjel. Er du denne type af sukkerafhængig er du sikkert slank. Dog har denne afhængighed ofte andre omkostninger end kun at være afhængig af sukker. På grund af det daglige stress opleves meget af livet som en konstant krise og kan ofte medføre medmenneskelige omkostninger. Det kan være problemer i parforholdet eller ofte at have problemer på jobbet, som skyldes de mange humørsvingninger.

3. Humørsygen

Den 3. type af sukkerafhængighed og sukkertrang er typisk aldersrelateret. Når mænd og kvinder begynder at blive over 40 år, sker der store forandringer i den naturlige hormonproduktion. For kvínder falder produktionen af østrogen og hos mændene falder produktionen af testosteron. I forbindelse med den lavere hormonproduktion er det normalt at føle mere træthed, søvnløshed, nedsat lyst til sex, øget kropsvægt, forhøjet blodtryk, impotens, humørsvingninger i form af irritabilitet og i de værste tilfælde depressionslignende tilstande. De store følelseskift kan øge lysten til at indtage sukker.

4. Sukker jægeren

Den 4. type af sukkerafhængighed er ofte karakteriseret ved nogle helt andre symptomer. Er du en af dem, der ofte har bihulebetændelse eller ofte er forkølet? Har du ofte luft i maven, er du oppustet, har du ofte diarré eller forstoppelse? Så har du måske irritabel tyktarm.
Hvis du har irritabel tyktarm, kan det være at du er overfølsom overfor forskellige fødevarer. Det er typisk laktosen som er i mælk, det kan være fruktosen som er i frugt og sodavand. Irritabel tyktarm skyldes ofte at der er tale om en candida svamp infektion. Candida er en gærsvamp og for at gær skal kunne vokse, skal det have sukker. I forbindelse med at slippe denne form for sukkerafhængighed er det vigtigt at du samtidig med hypnose behandlingen også tager en candida kur. Du vil efter meget kort tid opleve at din sukkertrang er helt væk. Du har det bedre i din krop og har mere energi.

“Jeg befinder mig under forløbet i en fuldstændig afslappet tilstand. Hele kroppen bliver tung som aldrig før, men jeg er ved bevidsthed og til stede under forløbet. Erik Lunøe kan noget helt særligt med stemmen og sproget, og sammen begiver vi os ud på en visuel rejse, hvor jeg både konfronteres med brudstykker fra min barndom, nutid og fremtid. Det hele er meget behageligt og vores samarbejde fungerer rigtig godt.
Der er nu gået en lille uge, og trangen til sukker er væk. Ikke en eneste gang har jeg haft behov for bare et lille stykke chokolade eller den mindste vingummibamse. Og det føles utroligt, når jeg tænker på, at min afhængighed nok strækker sig 10 år tilbage. ” af Journalist: Louise Oppenheimer

Sukker er som narko for din hjerne.

Det er meget få af dem jeg hjælper, som ikke tidligere har forsøgt at komme ud af deres sukkerafhængighed. Det er helt forståeligt. Sukker er meget afhængighedsskabende og nogle forskere mener, at sukker er skaber lige så stor afhængighed som heroin og kokain. Sukker og hurtige kulhydrater i det hele taget, skaber i en umiddelbar tilfredshed, afslappelse og en form for eufori, som man kan blive dybt afhængig af. Kort tid efter indtagelsen af sukker kommer der en ny sult. Det er derfor den sukkerafhængige, ligesom andre der er afhængige, hele tiden er på jagt efter mere sukker og et nyt kick, hvilket desværre stimulere de processer, der omdanner sukker til fedt i kroppen.

sukkerafhængighed-3En klient fortæller sin sukkerafhængigheds historie.

I 2007 havde jeg en klient som havde haft store problemer med at komme ud af sukkerafhængigheden. Hun havde som mange andre, jeg har hjulpet, kæmpet i mange år for at komme ned i vægt og få en smukkere krop.
Hun kunne huske en af de første gange hun fik sukker. Hun var tre år gammel og var på besøg hos mormor. Mormor boede tæt ved stranden og kunne godt lide at gå en tur, når vejret var til det. På denne dag skulle min klient med ud og gå tur. Hun huskede tydeligt at efter de havde gået et stykke tid blev hun træt i benene, men mormor ville ikke vende om. I stedet havde mormor lokket hende med at hun ville få slik, hjemmebagt kage og is, når de kom tilbage. Sukkeret blev pludselig en belønning.
Fremover blev det at besøge mormor starten på hendes sukkerafhængighed. Hver gang hun var på besøg hos mormor eller blev passet i en weekend, var der gåture, der blev afsluttet med slik, kage, sodavand og is.

Som 8 årig, var det blevet en del af hendes hverdag at spise sukker. Var der ikke noget i skufferne og skabene, når hun kom hjem fra skole gik hun på tyveri togt i nogle af de lokale supermarkeder. Når hun fik lommepenge, blev de med det samme brugt på slik.

Da hun blev teenager, var hun allerede stærkt overvægtig. Det førte til drillerier i skolen. For at komme væk fra de ubehagelige følelser, som drillerierne medførte, begyndte hun at trøste sig selv med en masse slik efter skoletid.

Nu var hun voksen, en kvinde på 33 år, der havde været afhængig af sukker i 30 år. Sukker var blevet et middel til at håndtere livets udfordringer. Hun brugte nu sukker som belønning, når hun var ked af det, når hun var glad og når hun var stresset. Hun spiste mere sukker, kager og is end almindelig mad. Hun fortalte, at sukkeret føltes som en slags medicin, der kunne hjælpe hende igennem alle livets problemer. Noget af det værste, hun kendte til, var at finde ud af at der ikke var mere slik eller kage i huset. Hun kunne finde på at gå ned i den lokale døgnkiosk klokken 23.00 om aftenen og købe for op til 100 kroner slik og kager.
Sukkertrangens magt over hende havde ødelagt hendes selvværd og selvtillid. Hun talte ned til sig selv og blev dagligt overvældet af stærke følelser af ‘ked-af-det-hed og sorg’. Både fordi, hun var klar over at hun havde mistet al kontrol over, hvordan hun spiste, men også over de mange kilo, der med mange års sukkermisbrug havde sat sig på hendes krop.
Den historie du lige har læst er typisk for de fleste med sukkerafhængighed. I løbet af vores forløb sammen, skete der store forandringer for hende. Hun holdt helt op med at spise sukker, begyndte at dyrke motion flere gange om ugen. Det bedste var dog, at hun fik det meget bedre med sig selv.

Fri af sukkerafhængighedEr du klar til at slippe din sukkerafhængighed?

Der er mange fordele ved at få kontrol over sukkeret. Først og fremmest er der alle de forbedringer du får i dit liv. Du vil helt sikkert blive slankere. Du vil opleve mere energi og mere overskud i hverdagen. Mange oplever også at deres selvtillid og selvværd bliver bedre fordi, de har overvundet kampen over sukkeret.
Luk øjnene et kort øjeblik og forestil dig, hvordan du ville have det, hvis du ikke længere var styret af sukker. Ser du dig selv som slankere eller med mere energi og overskud i hverdagen. Kan du for eksempel forestille dig andre måde at belønne dig selv på, end at bruge sukker?
Det er altid det første skridt, at se at der er andre løsninger end dem du bruger lige nu.

Hvad kan du forvente af et forløb med hypnose og hypnoterapi til at slippe din sukkerafhængighed?

Når jeg hjælper klienter med at komme ned i vægt, er sukkeret altid et af de steder vi starter. Normalt varer et forløb til at slippe sukkertrangen fra to til fem sessioner.
Du vil i et forløb opleve at dit behov for sukker forsvinder. Du får nu tro på, at du kan gennemføre det. Du får styrket din selvtillid og dit selvværd, når du oplever at du faktisk har kontrol over sukkeret. I løbet af kort tid får du nye og sunde spisevaner og du bliver derfor hurtigt og naturligt slankere og sundere.

Copyright Erik Lunøe 1998 – 2013

About the author

Erik Lunøe Erik Lunøe er en dansk Coach, NLP Terapeut og hypnoterapeut. Han har i de sidste 20 år arbejdet med at støtte andre i deres personlige udvikling. De mange års erfaring i personlig udvikling og terapeutiske processer, har specialiseret ham i at arbejde med stress, angst, depressioner, fobier, vægttab, seksualitet og selvtillid og selvværds problemer. De fleste problemstillinger løses oftest hurtigt. Google

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2013 Erik Lunøe
Print Friendly
ved |
mar 9

About Erik Lunøe :

Erik Lunøe er en dansk Coach, NLP Terapeut og hypnoterapeut. Han har i de sidste 20 år arbejdet med at støtte andre i deres personlige udvikling. De mange års erfaring i personlig udvikling og terapeutiske processer, har specialiseret ham i at arbejde med stress, angst, depressioner, fobier, vægttab, seksualitet og selvtillid og selvværds problemer. De fleste problemstillinger løses oftest hurtigt. Google | View all posts by Erik Lunøe

Forrige postSlip af med præstationsangst. Næste postpanikangst
Erik Lunøe

Artikler