Hypnose

Hypnose og hypnoterapi – Spørgsmål og svar

I den følgende tekst kan du læse om de mest almindeligt stillede spørgsmål i forbindelse med hypnose og hypnoterapi.

1. Kan alle komme i en tilstand af hypnose?

Ja, alle kan komme i hypnose, og det er faktisk let at komme i hypnose. Det der er vigtigst, når du vælger at arbejde med et problem i hypnose og hypnoterapi er, at du har lyst til at komme i hypnose. Har du lyst til at være i hypnosetilstanden og at opleve hvor rart det er, så vil du med meget stor sikkerhed komme i hypnose.

Hypnose og hvordan det opleves.

Du skal være klar over, at alle oplever det at være i hypnose forskelligt. Der er nogle der har den oplevelse, at de bare har lukket øjnene og har slappet af den tid, hypnosen varer. For andre er tid og sted forsvundet i den tid, de har været i hypnose. Dog er det for de fleste sådan, at når de er i hypnose, så mærker de en dejlig tilstand af afslappelse. Kroppen er fuld af velvære og ro. Den ydre verden og dens udfordringer virker ligegyldige. I hypnose kan du også opleve at være vægtløs eller meget tung. De ting der sker inde i kroppen, små fornemmelser, hjertets slag og følelser af velvære bliver meget mere intense. For alle er det sådan, at det er meget lettere at visualisere (evnen til at se indre mentale billeder – det at du er i stand til at forestille dig ting).

Hypnose og det ubevidste sind.

Når du er i hypnosetilstanden, er der en åbning til dit ubevidste sind. I dit ubevidste kan du hente alt frem fra din fortid. Alt hvad du har oplevet i løbet af dit liv, er i dit ubevidste. Der er derfor mange, der i hypnose kan huske deres fødsel eller sene fostertilstand. Dette huskes ikke med ord, men med billeder. Når vi er helt nye i verden, har vi ikke sprog til at fortolke det, der sker i os eller uden for os. Vi har kun vores følelser. Det er derfor, at vi i hypnose, først og fremmest arbejder ud fra følelserne og vores minder. For eksempel, når vi arbejder med regression, er det følelserne , når du er i hypnose. Dog er der også klienter, som opsøger mig, fordi de har oplevet noget i voksenlivet, der har været traumatisk og som de har brug for at give slip på.

Der er dog enkelte, hvor de først oplever en dyb hypnose, når vi ses anden gang de er til hypnose terapi. Hvis du mener, at du har svært ved at blive hypnotiseret, kan du må fordel lytte til den gratis afslapnings lyd-fil her. Den vil gøre det lettere for dig at slappe af og derved have lettere ved at opleve, hvor dejligt det er at være i hypnose.

2. Hvad nu hvis jeg forbliver i hypnosen?

Det er aldrig sket, at en person ikke er kommet ud af hypnose tilstanden igen. Jeg har oplevet klienter, der når de er i en dyb hypnose første gang, at de oplever det så behageligt, at de gerne vil blive lidt længere tid i hypnose. Det er, fordi hypnose tilstanden sammenlignet med hverdagens krav og forventninger er så skøn at være i, at det at skulle tilbage til hverdagen virker lidt besværligt og uinteressant. Hvis jeg bliver klar over, at det er det der sker, så lader jeg personen bliver i hypnosen nogle minutter mere, før jeg inviterer dem tilbage til almindelig vågen tilstand.

3. Har hypnose og hypnoterapi nogle bivirkninger?

Hypnose og hypnoterapi arbejder med de ting, der sker i dit ubevidste, og ofte oplever mine klienter, at der er andre områder i deres liv der bliver lettere og sjovere. Ofte finder dit ubevidste selv ud af at give slip på andet end det, der er temaet for hypnoterapien. Det skal også nævnes, at hypnoterapi, som andre former for terapi, kan skabe kontakt til glemt ubevidst materiale, som det er vigtigt at der bliver taget hånd om i forbindelse med det hypnoterapeutiske forløb. Derfor er det helt afgørende, at din terapeut har en langvarig og bred terapeutisk uddannelse og erfaring.

4. Vil jeg afsløre ting i hypnose, som jeg ønsker at holde hemmelige?

Hypnose og hypnoterapi er først og fremmest et samarbejde. Hvis du kommer i tanke om noget, du havde glemt, når du er i hypnose, bestemmer du selv, om du vil nævne det. Det har du mulighed for at gøre, når du er i hypnose og nogle venter med at fortælle alt om deres hypnose oplevelse, til de er ude af hypnosen. Det er et helt almindeligt at kunne tale samtidig med, at du er i hypnose.

5. Vil jeg som hypnoterapeut røre ved dig, når du er i hypnose?

Som en regel vil svaret være NEJ, det gør jeg ikke.
Det kan dog nogle gange være en fordel at røre hånd, skulder, fingre, pande eller underarm, mens du bliver guidet i hypnose og det kan også ske,at jeg gør det, samtidig med at du er i hypnose. Dette er altid aftalt i forvejen. Når du er i hypnose, er der ingen grund til at røre dig andre steder end dem, der er nævnt ovenfor. Hvis det skete, at du blev rørt samtidig med at du er i hypnose, uden først at være blevet spurgt om det, vil du sikkert føle dig ubehageligt til mode eller komme ud af hypnosen.

6. Kan jeg finde ud af om min kæreste har været mig utro med hypnose?

Nej, din kæreste eller partner vil ikke afsløre utroskab i hypnose. Det er et af de spørgsmål, som mange ringer til mig og spørger om. Som nævnt i spørgsmål 4, så er det ikke muligt at få en person til at afsløre noget i hypnose, som personen ellers ikke ønsker at afsløre.

7. Mister jeg kontrollen i hypnose?

Ja og nej. Du mister den kontrol, som dit bevidste sind har over dig. Den del af dit sind, der sørger for din logiske, rationelle og analyserende tankegang. Dog mister du ikke kontrollen over din krop og dit ubevidste sind. Det kan som udgangspunkt ikke lade sig gøre at få nogen til at gøre noget i hypnose, som de ikke har lyst til at gøre. Hypnose og hypnoterapi er først og fremmest et samarbejde mellem den hypnotiserede og hypnoterapeuten. Du vil under hele forløbet kunne være opmærksom på, det der sker uden for dig og din krop. Du vil altid kunne høre, hvad hypnoterapeuten siger, og du vil altid kunne sige ja eller nej til de forslag der bliver givet dig når du er i hypnosen.
Faktisk giver hypnose og hypnoterapi mange mennesker større kontrol over deres ubevidste, og det giver som resultat en større kontrol over deres daglige liv. I hypnose får du adgang til dit ubevidste sind og til nogle af de ting, du kan have svært ved at få kontakt til via det bevidste sind. Dette fører for mange til en bedre integration mellem det bevidste og det ubevidste sind, som automatisk får mange til at give slip på gamle vaner og mønstre uden egentlig at have arbejdet med dem i terapien.

8. Skal jeg ligge eller sidde når jeg er i hypnose?

Det er meget individuelt. Hypnoterapi og hypnose er for de fleste bedst, når de sidder. Ligger du helt ned, kan du risikere at falde i søvn i stedet for at være i hypnose. Det er selvfølgelig hypnoterapeutens ansvar, at dette ikke sker. Det er vigtigt at du hele tiden er med i din process og ikke giver dig selv hen til at sove når du er i hypnose. Det bliver en meget dyr lur, hvis du falder i søvn 🙂

9. Må jeg have mine øjne åbne, når jeg er i hypnose?

Hypnose og hypnoterapi fungerer fint med øjnene åbne, og hvis det er det du ønsker, kan du gøre det. Dog oplever de fleste at de har lettere ved at komme ind i de dybe hypnose tilstande med lukkede øjne. I hypnose og hypnoterapi arbejder vi først og fremmest med de mentale billeder, du har for din nutid, fortid og fremtid. Samtidig er der også kontakt til det,der sker i din krop og til de følelser, som du kommer i kontakt med i livets mange situationer. Mange har derfor lettere ved at holde fokus på det der sker i hypnosen, når de holder deres øjne lukkede.

10. Hvor lang tid tager et hypnose og hypnoterapi forløb?

Det er meget individuelt hvor lang tid et hypnose og hypnoterapi forløb varer. Der er både problemstillingen og personligheden at tage hensyn til. Nogle oplever store forandringer i deres liv allerede efter den første hypnose session. Andre igen mærker først de store forbedringer af deres livskvalitet efter 4 til 6 hypnose sessioner. Andre har flere problemstillinger de ønsker at arbejde med i hypnose og hypnoterapi, og de er oftest parate til at bruge flere sessioner til at komme dem til livs.

11. Hvilke problemstillinger kan jeg arbejde med i hypnose og hypnoterapi?

Find ud af mere om det på de andre sider her på hjemmesiden. Dog kan det siges, at du kan arbejde med alt, hvad der kan arbejdes med terapeutisk. Derfor er det en fordel, at den terapeut du vælger, også har et bredt kendskab til psykologi, psykoterapi og selvfølgelig til hypnose. Og måske vigtigst af alt, så skal hypnoterapeuten kende sine egne begrænsninger!

12. Hvor mange hypnose sessioner skal der bruges for at holde op med at ryge?

De fleste bliver røgfri efter første session. Mange vælger dog en session mere. Det kan enten være for at forstærke resultatet af den første session eller for at motivere sindet til at forblive røgfrit langt ud i fremtiden. Du kan læse mere og rygestop og hypnose her på siden eller ved at klikke på dette link.

Gå til kontakt siden. Læs om hypnose og regression.

About the author

Erik Lunøe Erik Lunøe er en dansk Coach, NLP Terapeut og hypnoterapeut. Han har i de sidste 20 år arbejdet med at støtte andre i deres personlige udvikling. De mange års erfaring i personlig udvikling og terapeutiske processer, har specialiseret ham i at arbejde med stress, angst, depressioner, fobier, vægttab, seksualitet og selvtillid og selvværds problemer. De fleste problemstillinger løses oftest hurtigt. Google

Print Friendly
ved |
apr 3

About Erik Lunøe :

Erik Lunøe er en dansk Coach, NLP Terapeut og hypnoterapeut. Han har i de sidste 20 år arbejdet med at støtte andre i deres personlige udvikling. De mange års erfaring i personlig udvikling og terapeutiske processer, har specialiseret ham i at arbejde med stress, angst, depressioner, fobier, vægttab, seksualitet og selvtillid og selvværds problemer. De fleste problemstillinger løses oftest hurtigt. Google | View all posts by Erik Lunøe

Forrige postRegression i hypnose og hypnoterapi Næste postRygestop Nu!
Erik Lunøe

Artikler