På udflugt med døden i hypnose og hypnoterapi

På udflugt med døden – rejser til møder med døden i dette liv og tidligere liv.

Min gode ven storytelleren, forfatteren og journalisten, Kurt Thyboe, skrev fra slutningen af marts 2008 til juli 2008 en blog på dagbladet B.T.’s hjemmeside. Kurt’s blog, ‘ I ringen med døden’, er hans egen tanker om livet, at leve livet og hans møder med døden.

Hvis du har været død i dette liv, kan du så opleve det igen i hypnose?

Der har tidligere været skrevet i forskellige magasiner om mit arbejde med regression til tidligere liv og sjæletilstande. Det har været en fast del af mit daglige arbejde de sidste 13 år, at guide klienter med at komme i kontakt med de spor fortiden har sat fast på sjælen i det liv der leves nu og nogle dem der kom før.

Til tider sker det også, at jeg bliver kontaktet for at være guide i forbindelse med livets større spørgsmål. Ikke at jeg har nogle svar. Vi bærer alle på en kerne, en sandhed, der indeholder de svar, den forståelse og mening vi søger at finde frem til midt i det kaos, der er vores liv og livshistorie.

Mødet med Kurt og mødet med døden.

I slutningen af maj 2008 kontaktede Kurt Thyboe mig på mail. Han fortalte om sin blog og om hans ønske som var at komme tilbage til de to gange han havde været død i dette liv. Han ville vide om det var noget jeg kunne hjælpe ham med. Jeg skrev tilbage til ham, at jeg tidligere havde haft klienter tilbage til dødsoplevelser både i dette liv og i tidligere liv og at det også var muligt at tage tilbage til oplevelser, der havde fundet sted under narkose.

Vi skrev sammen et par gange mere og fandt nogle tidspunkter, hvor vi kunne realisere Kurt’s projekt, at være død igen og møde døden ansigt til ansigt.

Lidt forhistorie til møder med døden.

Kurt kom til verden som dødfødt og blev taget tilbage til livet af en læge og hans far. I år 2003 tog tuberkulose livet af Kurt i to timer. Disse oplevelser, har over de sidste år fået Kurt til at se tilbage på sit liv og ind i sig selv. I den forbindelse fik Kurt lyst til at komme i en dybere kontakt med de to oplevelser, der har sat dybe spor i hans sjæl. Han fik den idé, at han ville genopleve dødsfødslen og blive klogere på om der er mere mellem himmel og jord.

Det førte til tre hypnoterapi sessioner, hvor alt blev sat på et bræt. Kurt ville ind til kernen af sin sjæl. Smide det panser som et langt liv, hvor målet altid havde været, at være den bedste, den sejeste og den smarteste. Når et liv leves på kanten, sker det, at opmærksomheden kommer til at flyde i den ydre verden og den indre verden bliver forsømt og nogle gange helt glemt. Da Kurt kom til mig i juni 2008 kunne jeg det øjeblik, han trådte ind af døren se, at han var klar til at tage paraderne ned. Han var parat til at søge ind i sjælens dyb for at lære, erkende og forstå det levede liv indefra og ud i stedet for udefra og ind.

De tre hypnoterapi sessioner, hvor Kurt møder døden.

Første omgang. Kurt vil tilbage til den dag har kom til verden i 1940. Han var født død. Kan det virkelig lade sig gøre i dyb hypnose, at opleve det at være død?

Ja, det kan det. Det mere interessante spørgsmål, er set fra min side som guide og terapeut, ‘hvad er det sjælen skal lære og forstår med en sådan oplevelse?’ Jeg havde ikke svaret på spørgsmålet, men vidste at Kurt havde det.

I stedet for at jeg beskriver, hvad der skete i sessionen, har jeg med tilladelse kopieret noget af teksten fra Kurt’s blog, så du kan være med til at dele oplevelsen.

Kurt skriver:

‘Men fristelsen var for stor, og jeg så ingen anden vej, i min konstante stædige jagt på svar, der kan forklare mig de evige indre konflikter, jeg altid har sloges med.

Så blidt og klogt vist vej af min gode, cool ven Erik Lunøe, der bare kan de der mystiske, dragende hypnose-greb, sprang jeg ud på sindets dybe, dybe hav.

Jeg har aldrig før prøvet hypnose… og den analytiske del af min hjerne var sateme skeptisk… men alle de her år med intens indsigt i sjælens mysterier har lært mig, at for meget skarp kontrol blokerer ‘the spirit’… alt for meget sund fornuft bremser magi og eventyr…I wanna believe, what cannot be seen, and today I totally trust my emotions and I know, my heart is the wizest part of my whole being…so I just listen to my heart…and I just cut loose… and I went down, down, down, down…

… og det føltes, som vejede jeg 200 kilo, mens jeg sansede – jeg svævede så frit, blidt, let.

Men da jeg meget længe intet ser, blir jeg pissseirriteret og brokker mig.

Erik siger bare… slap dog af, lad være med at lede efter noget, så jager du det bare vaek… for det, du søger, er så skrøbeligt… det kommer af sig selv, hvis det vil…

Jeg tror, det tog Erik en time at frigøre mit sind for alt det mentale vrag-gods, du evigt slæber med dig… men så var den der… jeg er bare så afslappet, så supercool laid back og tager i den grad imod de indtryk, der nu flyder ind i mit sind og ind i min sjæl.

… du er inde i din mor, og det er få sekunder, før du bliver født… hvad ser du, spørger Erik.

Det er kul-hamrende sort og stang-mørkt… men pludselig sanser jeg to stemmer, der skændes vildt… og så ser jeg, helt skarpt, min sjæl, der sgu ligner en gal trold med et mægtigt krøllet hår, en super-energisk hidsig-prop, der skriger til een eller anden… hvad har du nu gjort ved ham, han er jo død! Og hans mor, den arme kvinde, får et frygteligt chok…

… og jeg ved bare, selv om jeg kun fornemmer ham, at det er my creator, der tålmodigt forklarer…

…det drejer dig ikke om hende, hans mor, hun må klare sig… men ham den bette der er så sart og skrøbelig og så inderlig følsom og så emotionelt blød, at han aldrig klarer al den rædsel, frygt og angst, enhver baby oplever, når de fødes, forlader trygheden inde i mor og rammer verden derude… alle de chok vil smadre hele den her lille fyrs liv, han skal beskyttes, værnes, så jeg har gjort ham død, lige nu, så glider han bare ind i livet, uden at føle, høre, se noget, der kan skramme ham… så må vi se at hente ham igen, på den anden side.

Og jeg ser i et lynglimt et strejf af et venligt smil, og så sanser jeg, hvordan min skaber kommer meget tæt på mig, bøjer sig ind over mig og hvisker…

… jeg beskytter dig mod al frygt…og så giver jeg dig lige nu den største gave, jeg kan give et menneske… du bliver født uden angst og midt i din fødsel lærer jeg dig at dø…!

… du ved det ikke nu, men om mange år, når du begynder din indre rejse, for at finde dig selv, vil du opdage, at for dig er døden så let, og du vil vide, at du evigt kan glide ind og ud af af dødens porte i alle de revner og sprækker, der er, mellem liv og død i universet… og du kan gøre det, helt uden frygt… for i din fødsel lærer jeg dig at dø… en dag vil du forstå.

Jeg hører mit babyhjerte banke vildt… og gå i stå.

Jeg hører langt væk min mor skrige afsindigt.

Min sjæl er konstant hos mig, beroliger mig… ja, ja, ja, han gjorde dig død, men jeg er hos dig, og jeg skal nok hente dig tilbage… slap af, jeg klarer den for dig… og han klynger sig tæt til mig.

Så ser jeg, hvordan jeg langsomt glider op gennem noget, der ligner et udslukt krater i en vulkan og engle danser omkring mig, mens min skøre sjæl slår kolbøtter i luften af bare fryd over at være midt i hele det her show.

… og blidt glider jeg ind i livet… and man, its such a cool trip.

… men pludselig stivner hele min krop i frysende frost, som jeg ligger der, udstrakt, i den bløde lænestol, hos min ven Erik… mentally so very much down, down under…

Det er i dette split-sekund, mens jeg, dybt inde i de nedre lag af min underbevidsthed, 68 år tilbage i tiden, ligger i de der satans kolde sne-driver, rullet rundt og masseret i isnende sne af min tapre, modige, desperate far, at jeg får livet.

… så blidt for mig, men en grusom rædsel for min mor og far.

… og jeg hører skaberen hviske til mig… du vil altid vaere i lyset, du er den udvalgte, søg evigt mod lyset, du er beskyttet.

… men den gåde har jeg sgu ikke løst endnu.

… og han siger til min sjæl… hold godt fast i ham, han bliver svær at styre, han giver dig mange problemer, og i lang lang tid lytter han slet ikke til dig… men når du endelig fanger ham, så får I to det så vildt.

Jeg ser mig selv, ligge der, som bette baby, grine, småpludre… ser min sjæl knuge alle de engle, der gennem hele den her splitter-gale fase holdt vagt omkring mig… så tager han mig, ogt vi suser i et flimrende race ud til kanten af universet… gennem stjerner, eksplosioner, enorme farv er, mystiske lyde… og tilbage igen.

… og min sjæl griner… du kommer til at rejse meget i dit liv, jeg synes lige, jeg ville forberede dig lidt… med dette her syretrip.

… og så oploøes det hele… og jeg ligger der, i min vugge, bare mig, so alone.

Blidt henter Erik mig hjem… og han siger… man, you went real wild down there…

…and ya know what, all you non-believers out there… I walk out, into the sunshine… such a happy, happy fellow… knowing things, few know…

…and that ain’t such a bad thing, at all… being happy…

You get my drift??’

Du kan læse resten af artiklen på Kurt’s blog ved at klikke her.

Kurt Thyboe har valgt at bruge de tre hypnoterapi sessioner i forbindelse med den blog har skriver på B.T.. Jeg kan stærkt anbefale alle ‘omgangene’ som du kan læse ved at følge nedenstående links.

I ringen med døden.

I ringen med døden – fjortende omgang.

I ringen med døden – femtende omgang.

I ringen med døden – sekstende omgang.

Kurt har haft et langt liv. Indtil nu 68 år. Det har været et turbulent og lærerigt liv. Kurt ser tilbage på det i bogen, ‘Kurt – Storyteller’. Du kan købe den hos landet boghandlere eller bestille den på nettet.

Copyright Erik Lunøe 2008 og 2010

About the author

Erik Lunøe Erik Lunøe er en dansk Coach, NLP Terapeut og hypnoterapeut. Han har i de sidste 20 år arbejdet med at støtte andre i deres personlige udvikling. De mange års erfaring i personlig udvikling og terapeutiske processer, har specialiseret ham i at arbejde med stress, angst, depressioner, fobier, vægttab, seksualitet og selvtillid og selvværds problemer. De fleste problemstillinger løses oftest hurtigt. Google

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2011 Erik Lunøe
Print Friendly
ved |
apr 17

About Erik Lunøe :

Erik Lunøe er en dansk Coach, NLP Terapeut og hypnoterapeut. Han har i de sidste 20 år arbejdet med at støtte andre i deres personlige udvikling. De mange års erfaring i personlig udvikling og terapeutiske processer, har specialiseret ham i at arbejde med stress, angst, depressioner, fobier, vægttab, seksualitet og selvtillid og selvværds problemer. De fleste problemstillinger løses oftest hurtigt. Google | View all posts by Erik Lunøe

Forrige postBehandling af eksamensangst og præstationsangst Næste postTilbagemeldinger fra klienter - hypnose og hypnoterapi
Erik Lunøe

Artikler