Hundefobi, er du bange for hunde?

Har du en hundefobi? (Cynofobi)

Du kan slippe din frygt og angst for hunde ved hjælp af hypnose.

Mange har i dag en irrationel frygt og angst overfor hunde, og det gælder både de store og de små hunde. Der er selvfølgelig hunde man skal være bange for, da deres ejere har trænet dem til at være aggressive overfor fremmede. Andre har simpelt hen ikke opdraget deres hund godt nok og har derfor ikke den nødvendig kontrol over deres kæledyr. De hundeejere kan derfor risikere at hunden angriber en forbipasserende uden grund.

Heldigvis er det dog sådan at langt størstedelen af de hunde man støder på når man er ude og gå en tur, er gode og rare dyr som gerne vil kæles og de aggressive hunde som der ofte er artikler om i medierne og som man faktisk skal være bange for er ganske få.

Hvordan er det at være bange for hunde?

Jeg har haft klienter med hundefobi i næsten alle aldersgrupper. Den yngste har været seks år gammel og den ældste var midt i tresserne. For mennesker med en hundefobi kan det være ulideligt bare at skulle gå en tur. De der har en hundefobi oplever at ligegyldigt, hvor de går er der nogen der lufter deres hund. For nogle er fobien så kraftig at når de ser en hund, kan de finde på at gå tilbage eller gå over på den modsatte side af gaden for at hunden ikke skal se dem og komme hen til dem. For den der har en fobi for hunde, er der en sikker overbevisning om at hunden vil angribe.

Hvordan opstår en hundefobi?

En hundefobi opstår som de fleste andre fobier i forbindelse med et chok eller traumatisering. I de tilfælde jeg har været ude for, når jeg har haft klienter med hundefobi, har det altid været en oplevelse af at have følt sig truet eller angrebet fra en agressiv hund, der har skabt angsten for hunde. Der har dog også været nogle enkelte klienter jeg har haft, som er begyndt at blive bange for hunde på grund af de historier, der har stået om visse hunde racer i medierne.

Det kan dog også lade sig gøre at få en hundefobi uden at hunden er agressiv. Da  min ældste søn var omkring to år gammel, var vi en tur i en af de lokale parker, hvor hunde faktisk skal være i snor. Min søn legede med en bold på en plæne i parken, da en hund pludselig kom løbende for at lege med. Den hoppede op ad ham og væltede ham. Derefter begyndte den at gø. Ejeren, der var meget langt væk, kunne ikke kalde hunden til sig, så jeg var nød til at tage fat i dens halsbånd og på den måde tage den væk fra min søn. Ejeren undskyldte selvfølgelig. Denne episode påvirkede ikke min søn særligt meget, men han virkede lidt mere forsigtig, når der var hunde i nærheden.

Et halvt års tid senere kom jeg gående med min søn ned af en villavej og da vi gik forbi en havelåge hoppede der en arrig gøende og knurrende hund op ad lågen. Min søn fik her virkelig et chok. Nu havde han fået en fobi. I mange år efter var det næsten umuligt at tage ham med i parker og andre steder, hvor hundeejere lufter deres hunde. Når vi gik på gaden og der kom en hund ville han gemme sig bag mig eller løbe over på den anden side af gaden.

Det er dog ikke sådan længere. Han er ikke bange for hunde længere. Nu har han et helt naturligt forhold til hunde. Kan lege med dem og kan godt lide hunde. Nedenfor kan du læse om, hvordan det er muligt at slippe en fobi for hunde og andre fobiske reaktioner.

Hvordan kan hypnose hjælpe sindet med at give slip på en hundefobi?

Når sindet først har fået et chok eller haft en traumatisk oplevelse med hunde, vil det ubevidste generalisere denne hændelse. Det betyder, at fremover tror det ubevidste at alle hunde er farlige. Hvilket de jo ikke er.

I tilfældet med min søn, gik jeg lidt anderledes til værks end jeg kan gøre i min klinik. Jeg mener som udgangspunkt ikke at psykologer og psykoterapeuter skal lave terapi på deres familie og venner. Dog kan det lade sig gøre at påvirke sindet med andre hypnotiske strategier, der foregår i fuld vågen tilstand. Så da min søn var otte år gammel, mente jeg, at nu var han parat til at få et godt forhold til hunde. En god veninde til mig, har en super skøn hund, som hun kalder Arthur. Jeg fortalte min søn, at nu skulle han med hjem og besøge hende og hendes hund. Han var lidt betænkelig, men gik med til det. Han  mødte Arthur med en smule skepsis, men efter få minutter var de i gang med at lege og da legen var færdig lå Arthur og sov på hans skød. Kort tid sørgede jeg for at han kunne møde endnu en hund og det blev også til en god oplevelse.

I min klinik arbejder vi med hypnose og hypnoterapi for at du kan give slip på din hundefobi. Der sker det, at vi går ind og  skaber en ny virkelighed for dig. Det vil altid ske efter dine ønsker. Det er ikke alle, der ønsker at have hunde på deres skød eller har nogen lyst til at lege med dem. Derfor taler vi sammen om hvordan det er du ønsker dig, at kunne forholde dig til hunde i fremtiden. Hypnose kan gøre det for dig, at det fjerner de irrationelle og ulogiske tanker du har i forhold til hunde og erstatte dem med nye realistiske tanker. De fleste slipper en hunde fobi på en til tre sessioner.

About the author

Erik Lunøe Erik Lunøe er en dansk Coach, NLP Terapeut og hypnoterapeut. Han har i de sidste 20 år arbejdet med at støtte andre i deres personlige udvikling. De mange års erfaring i personlig udvikling og terapeutiske processer, har specialiseret ham i at arbejde med stress, angst, depressioner, fobier, vægttab, seksualitet og selvtillid og selvværds problemer. De fleste problemstillinger løses oftest hurtigt. Google

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2011 Erik Lunøe
Print Friendly
ved |
maj 7

About Erik Lunøe :

Erik Lunøe er en dansk Coach, NLP Terapeut og hypnoterapeut. Han har i de sidste 20 år arbejdet med at støtte andre i deres personlige udvikling. De mange års erfaring i personlig udvikling og terapeutiske processer, har specialiseret ham i at arbejde med stress, angst, depressioner, fobier, vægttab, seksualitet og selvtillid og selvværds problemer. De fleste problemstillinger løses oftest hurtigt. Google | View all posts by Erik Lunøe

Forrige postTilbagemeldinger fra klienter - hypnose og hypnoterapi Næste postLyshealing mod stress
Erik Lunøe

Artikler