Har din flyskræk forhindret dig i at komme ud og opleve verden?

Har du flyskræk?

Er du en af dem, der får koldsved, ondt i maven, kaster op, har søvnproblemer og mareridt om flystyrt, stress og angst når du skal ud at flyve?

Flyskræk hypnose

For de fleste er ferie noget vi glæder os til. Har du flyskræk, kan bare tanken om en ferie langt væk være et helvede.

 

Ferien nærmer sig. Vi glæder os. For de fleste er der meget, som skal planlægges. Der skal findes det helt rigtige rejsemål. Billeterne skal købes og i dagene op til ferien bliver der lavet lister over alle de ting der skal med i kufferten og kufferten skal pakkes. Til sidst skal er der lige de ekstra check for at være sikker på at billet og pas er med.

For en person med flyskræk, er det noget andet der sker. Fra det øjeblik, hvor ferien er bestilt, begynder mareridtet. Tankerne begynder at fokusere på den fremtidige flyvetur. Der er billeder af flyveren, der styrter ned indhyllet i flammer eller bliver ramt af lynet. Der er filmklip af vingen, der falder af. Indre båndoptagelser, hvor piloten fortæller, at der er en motorfejl og alle skal indtage ‘Crash’ positionen. Alle disse forestillinger, kan for mange med flyskræk ende med, at de i sidste øjeblik aflyser deres ferie for at se resten af familien tage af sted på drømmeferien.

Flyskræk kan opleves på mange måder.

Flyskræk opleves på mange måder. Der er nogen, der kommer i kontakt med angsten for at flyve i det øjeblik de er derhjemme foran computeren og skal i gang med at planlægge ferien. Nogen begynder først at komme i kontakt med deres flyskræk, når de i dagene før flyveturen begynder at pakke. Jeg har også haft klienter, der først kommer i kontakt med angsten, når de står ude i lufthavnen og skal til at checke ind. Alle med flyskræk har det til fælles, at tanken om at skulle være lukket inde i kabinen i tre, fem eller 12 timer, fylder dem med angst. Hjernen bliver ‘angrebet’ af neurokemiske udbrud, der får alle typer af gode råd til at virke ligegyldige.

Det er meget almindeligt for dem der har flyskræk, og alle andre former for fobier, at de håber på, at denne gang får de samlet nok styrke og mod til endelig at komme af sted på den rejse de har drømt om i flere år. Når så dagen for afrejsen nærmer sig, begynder de at svede, ryste, får ondt i maven, kaster op og bliver klar over, at deres angst for at flyve er blevet endnu kraftigere. Research viser, at fobiske personer, der forsøger at bekæmpe deres fobi med selvsnak, om at det nok skal gå godt denne her gang, i stedet for at gøre den fobiske reaktion mindre, i stedet forstærker den. I forsøgene på at slippe af med fobien, overbeviser de i hjernen om at truslen er ægte. Vores hjerne fungerer på den måde, at har vi først fået den idé, at noget er farligt for os, så vil vi automatisk være opmærksomme på al den information vi kan få fat i, der kan bekræfte det.

Hvor kommer angsten for at flyve fra?

Der er mange årsager til at en person kan komme til at opleve flyskræk. Tanken om at være lukket inde i kabinen uden at kunne komme ud, opleves af mange. At være uden kontrol 10.000 meter oppe i luften kan fylde mange med angst. Mange har fået deres flyskræk på en tidligere flyvetur, hvor der var meget turbulens. Jeg har dog også haft en del klienter, hvor at årsagen til flyskrækken, er kommet af noget helt andet end det, der er de typiske årsager.

Artikel i avis skaber flyskræk.

For seks eller syv år siden blev jeg kontaktet af en ung mand i starten af tyverne. Han havde for et halvt år siden mødt en canadisk pige her i Danmark og ville nu tager over og besøge hende i et halvt år. Han havde søgt ind på et Canadisk universitet og var blevet optaget, så der var mulighed for både at få startet en uddannelse og være sammen med kvinden i hans liv.
Da vi startede forløbet var der omkring to uger til han skulle af sted. Han var pludselig, nu hvor afrejse datoen nærmede sig blevet bange for at sætte sig ind i flyveren til Canada og var parat til at opgive hele sin plan om at læse i Canada og være sammen med kvinden i hans liv.
Vi var nød til at staret et intensivt forløb, så han kunne nå at slippe af med sin flyskræk inden for de to uger, der var til han skulle af sted. Vi aftalte over telefonen, at han skulle komme tre gange, så vi kunne være på den sikre side.
Allerede efter den første gang, havde han lidt mere mod på at tage af sted, men han oplevede stadig en del nervøsitet. Jeg havde spurgt ham om han havde oplevet reaktioner af angst tidligere, når han skulle flyve. Han fortalte at det havde han, men han kunne undertrykke det. Han fortalte også at denne gang var mere slem end alle de andre gange tilsammen.
Da han var der den tredje gang, skete der noget overraskende. Jeg havde her valgt at arbejde med ham i regression.
I hypnosen kom han tilbage til en dag, hvor han var 12 år gammel. Han var kommet hjem fra skole og havde lavet sig et par madder. På stuebordet lå der en avis. Han bladrede i avisen og faldt over en artikel, der handlede om nogen, der havde været med i et flystyrt og havde overlevet. Han var blevet så grebet af artiklen og de lidelser de havde været igennem, at han oplevede det som om han selv var der. Vi havde nu fundet årsagen til hans flyskræk og han kunne med lidt hjælp, slippe hans fobi for at flyve og efter sessionen var angsten væk og han kunne tage af sted til Canada.

Gammel undertrykt dødsangst viser sig som flyskræk.

For måske 11 år siden blev jeg kontaktet af en kvinde i midten af fyrrene. Hun havde flyskræk og ville gerne af med den. Hun havde sammen med sin mand planlagt et halvt års rejse jorden rundt. En lang og dyr tur, som havde været planlagt i over to år. Der var omkring en måned til de skulle af sted. Hun var pludselig blevet grebet af angst for at skulle flyve.
Jeg spurgte som noget af det første, om hun tidligere havde haft flyskræk. Hun fortalte, at hun ofte havde oplevet en smule nervøsitet, men det havde ikke været noget særligt og til at have med at gøre. Hun fortalte også, at hun i mange år kun var fløjet til steder i Europa og det var mange år siden, at hun sidst havde været på de lange flyveture over atlanten.
Der var her også tale om et intensivt forløb. Der var kort tid til hun skulle rejse. Det var en af de hårde cases, som det kan ske, at det er. Der var intet der dukkede op de første gange hun var i hypnose. Det var som om at der ikke var noget, der var skyld i flyskrækken.
Det undrede mig, men jeg var ikke parat til at give op. Vi aftalte en sidste sesssion. Jeg tror, at det var tre dage til hun skulle rejse og hun var parat til at aflyse hele turen. Hendes mand var helt ude af den. De havde glædet sig meget.
Den sidste gang hun var der, valgte jeg i stedet, at bruge nogle samtale terapeutiske teknikker. Jeg spurgte til hendes tidligere flyveture. Og pludselig lyste hun nærmest op. Der var en flyvetur hun havde glemt(fortrængt). 12 år tidligere havde hun været med sine børn i Florida, for at besøge noget familie. På vejen hjem var de fløjet ind i et kæmpe uvejr. På et tidspunkt var de kommet ind i et kæmpe lufthul og flyveren begyndte at falde.
Vi gik i gang med hypnosen og jeg tog hende tilbage til oplevelsen, som hun beskrev meget levende.
Passagerene i flyveren gik næsten alle i panik. Der blev råbt, skreget og grædt. Det eneste min klient havde haft fokus på, var at sørge for at hende to børn følte sig trygge. Hun havde sat sin egen angst til side, for at beskytte børnene. Men en anden del af hendes sind var i kontakt med frygten for at dø.
Det at hun nu igen skulle over atlanterhavet, blev der skabt kontakt til det chock og den angst hun havde oplevet på den tidligere flyvetur. Hun havde følt sig sikker når hun rejste i Europa, men hendes ubevidste huskede godt hendes sidste tur over Atlanterhavet.

Klaustrofobi og flyskræk mødes.

For fire år siden blev jeg ringet op at en mand i slutningen af trediverne. Han havde lige haft en af de værste oplevelser i sit liv. Dagen før, var det meningen at han skulle være rejst til Thailand med sin familie. Da han sad i flyveren og dørene blev lukket blev han grebet af en panisk angst. Da dørene lige var lukket i, kunne han lige nå at komme af i sidste øjeblik. Hans kone og tre børn, var blevet i flyveren og var nu i Thailand i tre uger.
Da han fortalte mig historien i telefonen, sagde jeg til ham, at han skulle kontakte et rejse bereua og få bestilt en ny billet derned, så han kunne være sammen med sin familie og at han skulle ringe tilbage, når den var reserveret.
Han ringede tilbage to timer senere og havde fået en billet med afgang om tre dage.
Vi fik løst problemet allerede under den trejde session. Det viste sig, at da han var syv år gammel, havde hans storebror og nogen af storebrorens venner lukket ham ind i et skab. Her var han blevet grebet af angsten for lukkede rum, klaustrofobi. Det viste sig, at det faktisk ikke var flyskræk han havde men klaustrofobi. Det at han havde set døren i flyveren lukke, havde udløst den gamle klaustrofobiske reaktion.

Din flyskræk kan kureres på få sessioner.

Det er muligt for dig, at komme af sted til alle de fantastiske steder, der er her på jorden uden at flyveturen tur og retur bliver et mareridt for dig og dine nærmeste. Forestil dig, at det faktisk er muligt for dig, at sætte dig ind i flyveren helt afslappet og rolig og den eneste spænding du oplever, er den spænding det er at glæde sig til nye oplevelser og eventyr. Hypnose, hypnoterapi og NLP teknikker kan på kort tid, enten finde frem til de årsager, der har været skyld i at du oplever flyskræk eller på andre måder fjerne den fobiske reaktion.

 

Flyskræk – Copyright Erik Lunøe 2011

 

About the author

Erik Lunøe Erik Lunøe er en dansk Coach, NLP Terapeut og hypnoterapeut. Han har i de sidste 20 år arbejdet med at støtte andre i deres personlige udvikling. De mange års erfaring i personlig udvikling og terapeutiske processer, har specialiseret ham i at arbejde med stress, angst, depressioner, fobier, vægttab, seksualitet og selvtillid og selvværds problemer. De fleste problemstillinger løses oftest hurtigt. Google

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2011-2013 Erik Lunøe
Print Friendly
ved |
maj 7

About Erik Lunøe :

Erik Lunøe er en dansk Coach, NLP Terapeut og hypnoterapeut. Han har i de sidste 20 år arbejdet med at støtte andre i deres personlige udvikling. De mange års erfaring i personlig udvikling og terapeutiske processer, har specialiseret ham i at arbejde med stress, angst, depressioner, fobier, vægttab, seksualitet og selvtillid og selvværds problemer. De fleste problemstillinger løses oftest hurtigt. Google | View all posts by Erik Lunøe

Forrige postHurtigt rygestop med hypnose Næste postBehandling af fobier
Erik Lunøe

Artikler